Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2x16g) 32g
Opis
Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2x16g) 32g
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.
Składniki
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin
Sposób użycia
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
354kcal 1 483kJ |
Tłuszcz, w tym: | <0,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany, w tym: | 86g |
- cukry | <0,5g |
Błonnik | 0,7g |
Białko | 0,5g |
Sól | 1,3g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



