Tofu naturalne BIO 250g
Opis
Tofu naturalne BIO 250g
Tofu jest produkowane z najlepszej jakości niemodyfikowanych genetycznie ziaren soi i naturalnych składników. Nie zawiera zbędnych wypełniaczy takich jak: mąka, kasza manna, bułka tarta, teksturat, czy inne środki wypełniające.
Można go spożywać z pieczywem, dodawać do sałatek czy do obiadu. Świetnie smakuje usmażony w panierce, zamarynowany lub duszony w sosie.
Tofu jest niezwykle bogatym źródłem dobrze przyswajalnego białka, dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla twarogu produkowanego z mleka krowiego i mięsa.
Produkt jest odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Składniki:
Ziarno soi* 92%, sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy, woda, sól morska.
*z upraw ekologicznych
Sposób przechowywania:
Produkt można przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce do 48 godzin.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 100 kcal / 419 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,8 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany, w tym: | 4,49 g |
- cukry | 2,2 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,2 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








Maria S*****k
,Świetna alternatywa dla osób nietolerujących nabiału, twarogu. Można to użyć do wielu potraw, ciast, deserów. Jako smażony też jest świetny. Placuszki z torfu też są świetne.
Natalia C****a
,Rewelacja w smaku