Agar 100g
Opis
Agar 100g
Agar reVito to substancja żelująca otrzymywana z morskich wodorostów. Agar wymieszany z płynem, żeluje i zagęszcza, co znalazło zastosowanie w produkcji roślinnych galaretek, puddingów i deserów. Stanowi najlepszą wegańską alternatywę dla zwierzęcej żelatyny. Agar nie ma smaku, zapachu i jest łatwy w wykorzystaniu. Jego głównym składnikiem jest galaktoza – cukier złożony, nieprzyswajalny dla człowieka. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kremów, zagęszczacz do zup i baza owocowych galaretek. Agar nie musi być schładzany w lodówce, ponieważ żeluje już w temperaturze pokojowej.
Składniki
Substancja Żelująca E 406: Agar
Alergeny
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób użycia
1. Galaretka z agarem: w celu uzyskania średniej twardości żelu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu (250 ml). Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczony dodać do pozostałej ilości gotującej się wody, gotować kilka minut.
2. Dżem z agarem: w celu zagęszczenia dżemu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 kg owoców. Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do gotującego się dżemu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
174kcal 695kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
Węglowodany, w tym: | 0,4g |
- cukry | 0g |
Błonnik | 86g |
Białko | 0g |
Sól | 0g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia
Hiszpania
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Małgorzata K...
,Zgodnie z opisem, długa data ważności, dobrze wiąże.