Fasolka czerwona kidney BIO 1kg
Opis
Fasolka czerwona kidney BIO 1kg
Fasolka czerwona kidney BIO 1kg - Bio Planet
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Wyśmienicie nadaje się do wielu zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Składniki:
100% fasolka kidney*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 279 kcal / 1 170 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,3 g |
- kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 29 g |
- cukry | 2,2 g |
Błonnik | 28 g |
Białko | 26 g |
Sól | 0,06 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj pochodzenia:
Kirgistan
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Jarrah D...
,Wysokiej jakości, dobre źródło białka