Babka pandoro classico BIO 600g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Babka pandoro classico BIO 600g
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro), czyli drożdżowa babka waniliowa na naturalnym zakwasie o kształcie ośmiokątnej piramidy. Ciasto o żółto-złotej barwie i regularnej strukturze. Na zewnątrz intensywnie złocista. W opakowaniu saszetka cukru pudru do posypania babki. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa, która powstała w Weronie. Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.
Opakowanie zawiera: 600 g ciasta, 30 g saszetki z cukrem pudrem.
Składniki
Ciasto [mąka PSZENNA* typ "0" 33 %, cukier trzcinowy*, MASŁO* 15 %, JAJA* 13 %, zakwas* 7,5 % (mąka PSZENNA typ "0", woda), żółtko JAJA*, syrop z agawy*, słód JĘCZMIENNY*, sól, olejek eteryczny cytrusowy* 0,1 % (pomarańcza*, cytryna*), ekstrakt z wanilii* 0,1 %]. Cukier puder [cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać soję, gorczycę, inne zboża zawierające gluten.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
393kcal 1 651kJ |
Tłuszcz, w tym: | 16g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 9,1g |
Węglowodany, w tym: | 54g |
- cukry | 20g |
Błonnik | 1,7g |
Białko | 7,5g |
Sól | 0,7g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!