Babka panettone classico BIO 750g
Opis
Babka panettone classico BIO 750g
Babka drożdżowa z rodzynkami i kandyzowaną skórką z pomarańczy.
Panettone to niezwykłe ciasto wypiekane we Włoszech tradycyjnie w okresie świąt Bożego Narodzenia z długo wyrastającego ciasta drożdżowego. Nazwa pochodzi od włoskiego „panetto”, oznaczającego mały bochenek chleba. Przyrostek „-one” nadaje nazwie większego znaczenia – Panettone oznacza „duży chleb”.
Panettone ma niespotykany smak, dostojny wygląd i jest niezwykle delikatne.
Składniki
mąka pszenna* 33 %, masło*, cukier trzcinowy*, rodzynki* 11 %, kandyzowana skórka z pomarańczy* 11 % (skórka z pomarańczy*, syrop glukozowo-fruktozowy*, cukier trzcinowy*, sok z cytryny*), drożdże* 9 % (mąka pszenna*, woda), żółtko jaja*, miód akacjowy* 0,7 %, sól, mielona wanilia bourbon* 0,2 %, olejek pomarańczowy*, ekstrakt z wanilii* (* certyfikowany składnik ekologiczny).
Alergeny
Może zawierać soję.
Uwagi
Wypiek podlegający naturalnej utracie wagi.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
391kcal 1642kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 16g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 8g |
| Węglowodany, w tym: | 54g |
| - cukry | 29g |
| Błonnik | 1,7g |
| Białko | 6,8g |
| Sól | 0,83g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!