Sok EkaVit 1L
Opis
Sok EkaVit 1L
Suplement diety w formie płynnej wyprodukowany z mieszanki soków i puree owocowych z dodatkiem ekstraktu z żeń-szenia. Pasteryzowany.
Jest to mieszanka dwunastu soków łącząca w sobie ich dobroczynne właściwości. Zawiera:
Sok z mango - bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B i minerały: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo, miedź, flawonoidy, błonnik oraz lupeol, będący antyoksydantem. Ma niski indeks glikemiczny.
Sok z derenia - zawiera duże ilości witaminy C (około 200mg/100g masy), P oraz A, makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, pektyny, garbniki, cukry (około 10?13%) oraz inne cenne substancje mineralne.
Sok z granatu - zawiera cukier (8?19% z tego 5?10% glukozy), białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C.
Sok z żurawiny wielkoowocowej - to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu.
Sok z malin - jest bogaty w witaminy: C, E, A, PP, B1, B2, B6, kwas pantotenowy i biotynę oraz makro i mikroelementy: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy.
Sok z czarnego bzu - zawiera dużo witaminy A, B1 i B2, ale też flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, pektyny, enzymy i biopierwiastki, np. jod.
Sok z winogron - zawiera potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, bor i chlor. Winogrona mają w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii. Zawierają również witaminy z grupy B oraz witaminę A.
Sok z rokitnika - to bogate źródło B-karoten i flawonoidów (kwercetyna i rutyna). Owoce rokitnika zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny, witaminę C, E, K i z grupy B (B1, B2, B6).
Sok z jeżyn - zawiera witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP, prowitamina A oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Owoce jeżyny zawierają antocyjany, kwas elagowy i kwasy fenolowe. Są prawdziwą skarbnicą witaminy E.
Sok z głogu - zawiera bioflawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, gorycze, fitosterole, olejki eteryczne, witaminy z grupy B, prowitaminę A i sole mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, a także mangan, kobalt, glin i krzem.
Sok z aronii - zawiera bioflawonoidy i rutynę. Owoce aronii zawieraj antocyjany i witaminy: A, C, E, P oraz biopierwiastki, błonnik, pektyny, makro i mikroelementy.
Sok z pigwy - zawiera dużo witaminy C (siedem razy więcej niż cytryna), witaminę B, prowitaminę A, garbniki, pektyny oraz minerały: magnez, fosfor, potas, żelazo, miedź i jod.
Wyciąg z żeń-szenia.
Składniki:
Soki owocowe (winogronowy 38,9%, żurawinowy 12,7%, z czarnego bzu 11,8%, z granatu 10,3%, z malin 8,8%, z aronii 8,2%, z głogu 6,2%) z soków zagęszczonych; puree z owoców: derenia 0,9%, jeżyny 0,9%, mango 0,4%, rokitnika 0,4%, pigwy 0,4%; ekstrakt z korzenia białego żeń-szenia (Panax ginseng C.A. Mey.).
Sposób użycia:
50ml pół godziny przed posiłkiem 1 raz dziennie.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








