Baton FRUPP liofilizowany gruszka-cynamon bezglutenowy 10g
Opis
Baton FRUPP liofilizowany gruszka-cynamon bezglutenowy 10g
Produkt o unikalnym połączeniu smaków gruszki i cynamonu, oferuje doskonałą przekąskę w postaci liofilizowanego batonu. Dzięki procesowi liofilizacji, zachowane są wszystkie wartości odżywcze owoców, a jednocześnie uzyskuje się chrupiącą konsystencję. Baton zawiera 28% błonnika, co sprawia, że jest to idealny wybór dla osób dbających o zbilansowaną dietę i zdrowy styl życia. Bez dodatku cukru, odpowiedni zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Każdy baton dostarcza jedynie 34 kcal, co czyni go świetną propozycją na lekką przekąskę pomiędzy posiłkami.
Składniki
gruszka (38 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, cynamon w proszku (1,7 %), substancja żelująca: pektyny
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
337kcal 1 418kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
Węglowodany, w tym: | 68g |
- cukry | 49g |
Błonnik | 28g |
Białko | 1g |
Sól | 0,1g |
Zalecane warunki przechowywania
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

