Bezglutenowe spody do pizzy 2x 150g
Opis
Bezglutenowe spody do pizzy 2x 150g
Gotowe spody do pizzy to ogromna oszczędność czasu podczas przygotowywania posiłku. Wystarczy nałożyć na spód pizzy dodatki wedle własnego życzenia i fantazji, krótko podpiec w piekarniku i włoska pizza o specjalnej, oryginalnej nucie gotowa.
Produkt nie zawiera glutenu, laktozy, pszenicy, jaj i mleka.
Składniki:
skrobia kukurydziana , mąka ryżowa , zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, skrobia ziemniaczana, skrobia ryżowa, maka kukurydziana, syrop glukozowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; dekstroza, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1,6%, olej słonecznikowy, włókno roślinne (psyllium), sól jodowana (sól, jodek potasu), alkohol etylowy, białko sojowe, substancje spulchniające: glukonodeltalakton, wodorowęglan sodu ; środek zakwaszający: kwas winowy, kwas cytrynowy .
Sposób przygotowania:
Na spód do pizzy należy położyć dodatki i wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 210?C. Piec ok 11-12 min.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 291 kcal / 1 231 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,5 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 60 g |
- cukry | 2,7 g |
Błonnik | 4,7 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 1,3 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Kraj produkcji:
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (6)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



izabela
,Polecam! Świetna alternatywa dla osób na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i bez jajecznej.
Sylwia
,Marka zawsze godna polecenia. Idealna alternatywa dla tych, którzy sami pizzy nie przygotowują, a chcą cieszyć się jej smakiem. Zwłaszcza osoby pozostające na diecie nie tylko bezglutenowej, ale i bezlaktozowej.
Klient sklepu
,Spody bardzo smaczne, również dla osób nie będących na diecie bezglutenowej.
Michał K*****e
,Dobry zamiennik zwykłej pizzy!
Ania K...
,super spody, bezglutenowe, bez mleka i soi,polecam
Wioleta M...
,Bardzo polecam. Super alternatywa na szybkie danie. Ciasto po upieczeniu trochę kruche ale bardzo smaczne