Bezglutenowy chleb ciemny z ziarnami świeży 500g
Opis
Bezglutenowy chleb ciemny z ziarnami świeży 500g
Chleb bezglutenowy ciemny zachwyca swoim smakiem oraz funkcjonalnością. Wyjątkowy smak zawdzięcza on idealnie dobranej kompozycji ziaren, a błonniki wykorzystywane w produkcji chleba doskonale spełniają funkcję regulatora procesów trawiennych. Dodatkowo został wzbogacony naturalnym zakwasem jaglanym dzięki czemu w znacznym stopniu wzrosła jego wartość żywieniowa. Chleb bezglutenowy ciemny przygotowany jest na bazie skrobi ziemniaczanej oraz mąki gryczanej i lnianej, naturalnie pasteryzowany.
Termin ważności chleba wynosi 10 dni od momentu jego wyprodukowania, a wysyłka jest zazwyczaj tego samego dnia co produkcja.
Składniki
skrobia bezglutenowa (pszenna), woda, zakwas z mąki jaglanej, skrobia ziemniaczana, ziarna (10%) (słonecznik, len, dynia, grys kukurydziany), cukier gronowy, błonniki (babkowy, jabłkowy, ziemniaczany), olej roślinny (rzepakowy), mąka lniana, drożdże, sól, cukier trzcinowy, mąka gryczana, mąka ryżowa, inulina, białko grochowe.
Produkt jest pozbawiony nie tylko glutenu, ale również pozostałych alergenów: jaj, mleka oraz soi.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
248kcal 1 040kJ |
Tłuszcz, w tym: | 7,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g |
Węglowodany, w tym: | 37,8g |
- cukry | 2,6g |
Białko | 4,4g |
Błonnik | 7,2g |
Sól | 1,2g |
Kraj pochodzenia
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (5)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




Aneta
,Najlepszy chleb bezglutenowy, kupuję go od czterech lat. Na zakwasie jaglanym, z siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika i dyni. Polecam.
Marta
,Polecam wszystkim. Wysyłka bardzo szybka. Zawsze jestem zadowolona. Jakość produktów na najwyższym poziomie. Towar bardzo dobrze spakowany. Dla mnie najlepszy sklep internetowy.
Alicja
,Wszystko zg z opisem. Szybka wysyłka
Dorota
,Dobry produkt. Opakowanie ok. Przydałoby się więcej dodatków, a opakowanie trochę mniejsze i praktyczniejsze.
Barbara
,Bardzo smaczne pieczywo bezglutenowe, świeże, ale można zamrozić Na.pewno jest zdrowsze od długoterminowego. Ma sporo błonnika. Polecam.