Bezglutenowy chlebek chrupki 180g
Opis
Bezglutenowy chlebek chrupki 180g
Pieczywo chrupkie bezglutenowe to produkt stworzony na bazie mąki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej. W przeciwieństwie do mąki pszennej, ich indeks glikemiczny, a zarazem także kaloryczność są znacznie niższe, dlatego można bez obaw powiedzieć, że to dobre pieczywo na odchudzanie. Po zjedzeniu kromki pieczywa chrupkiego organizm zachowuje uczucie sytości na dłużej i wolniej zużywa przyswojoną energię. Ponadto, mąka kukurydziana i ryżowa są także bogatym źródłem korzystnych dla zdrowia składników, takich jak błonnik, witaminy i minerały. Lekkostrawne pieczywo chrupkie będzie też odpowiednie dla osób nietolerujących laktozy.
Pieczywo lekkie to idealny substytut białego chleba, bułek i innego typu wypieków. Można spożywać je w towarzystwie tradycyjnych dodatków do kanapek, czyli wędliny, serów, past, konfitur oraz warzyw, a nawet owoców. Doskonale sprawdzi się także, jako samodzielna przekąska lub zamiennik chleba do zup i sałatek.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, sól.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 381 kcal / 1 616 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,8 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 87 g |
- cukry | 1,1 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 4,8 g |
Sól | 1,1 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
MONIKA B*****K
,Super zamiennik chleba.polecam
MONIKA B*****K
,Swietny jako przekaska lub zamiennik chleba zwyklego
A..
,Chrupkie i dobre z dodatkami zarówno na słodko jak i na słono.