Budyń proteinowy o smaku czekoladowym bez dodatku cukru bezglutenowy BIO 45g
Opis
Budyń proteinowy o smaku czekoladowym bez dodatku cukru bezglutenowy BIO 45g
Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach.
Czym jest WPC - źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców.
Jakie są właściwości WPC?
- Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie.
- Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
- Wspomaga regenerację mięśni
- Uzupełnia porcję białka w diecie
Składniki
skrobia kukurydziana*, koncentrat białka SERWATKOWEGO* (37,5 %), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
363kcal 1 531kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6g |
Węglowodany, w tym: | 43g |
- cukry | 4,6g |
Błonnik | 0g |
Białko | 35g |
Sól | 1,11g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Kraj producenta
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

