Bułka z siemieniem lnianym i chią 2x50g
Opis
Bułka z siemieniem lnianym i chią 2x50g
Bezglutenowe bułki z siemieniem lnianym to popularne paluchy. Bułka jest miękka i puszysta w środku, a z w wierzchu obsypana siemieniem lnianym. W połączeniu z ulubionymi dodatkami idealnie sprawdzi się na śniadanie, drugie śniadanie lub szybki lunch. Produkty marki Incola mają certyfikat bezglutenowości (przekreślony kłos) nadawany przez Europejski System Licencyjny.
Składniki
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe – 4,62 %, siemię lniane złote – 4 %, słonecznik 1,45 %, chia – 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki płesznik), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.
Alergeny
Produkt może zawierać: Jaja i produkty pochodne, Soja i produkty pochodne, Mleko i Produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
310kcal 1 305kJ |
Tłuszcz, w tym: | 10,1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5g |
Węglowodany, w tym: | 47,2g |
- cukry | 7,2g |
Błonnik | 4,2g |
Białko | 5,6g |
Sól | 1g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze 14 - 21℃, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Teresa
,Bardzo smaczne