Bezglutenowe ciasto drożdżowe z kruszonką 200g
dodaj do ulubionych
Opis
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z kruszonką 200g
Puszyste, delikatne i pełne smaku ciasto drożdżowe -z dodatkiem soczystych rodzynek oraz chrupiącej, złocistej kruszonki. Ciasto nie zawiera glutenu ani laktozy, przygotowane jest bez oleju palmowego i skrobi pszennej, a dodatkowo stanowi źródło błonnika. Idealne jako słodka przekąska do kawy, herbaty czy na drugie śniadanie – gotowe, by cieszyć się nim w każdej chwili.
Składniki:
Ciasto 95 %: masa jajowa pasteryzowana, skrobia kukurydziana, cukier, mąka ryżowa, olej roślinny (rzepakowy), woda, rodzynki 6,5 % (zawiera: dwutlenek siarki), drożdże, białko ziemniaczane, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; aromat, błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata), substancja konserwująca: propionian wapnia. Kruszonka 5 %: mąka ryżowa, margaryna (oleje i tłuszcze roślinne / olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól (0,4 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), cukier.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
271kcal 1140kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 8,7g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1g |
| Węglowodany, w tym: | 41g |
| - cukry | 17g |
| Błonnik | 3,6g |
| Białko | 5,4g |
| Sól | 0,31g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również: