Ciasto kruche bezglutenowe 200g
Opis
Ciasto kruche bezglutenowe 200g
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych. Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkowany z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu). Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Składniki:
Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość energetyczna w 100g produktu | 442kcal 1861kJ |
Tłuszcz, w tym: | g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 5,9g |
Węglowodany, w tym: | 78g |
- cukry | 7,4g |
Błonnik | 1,9g |
Białko | 2,3g |
Sól | 2,3g |
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Ania K...
,super mieszanka, ciasto łatwe i szybkie doz robienia
Agnieszka B...
,Najlepsza mieszanka