Ciecierzyca BIO 400g
Opis
Ciecierzyca BIO 400g
Ciecierzyca, znana także jako cieciorka lub groch włoski, to roślina strączkowa kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Stanowi źródło białka roślinnego i błonnika pokarmowego, co sprawia, że stanowi wartościowy składnik codziennej i zrównoważonej diety. Warto podkreślić, że ciecierzyca Naury pochodzi wyłącznie z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnego hummusu, czyli popularnej pasty, którą można stosować jako dip, smarowidło do pieczywa lub dodatek do pieczonych warzyw. Cieciorka to również znakomity dodatek do sałatek, warzywnych curry, a także wegańskich pasztetów i burgerów.
Składniki
Ciecierzyca ekologiczna 100%
Alergeny
Produkt może zawierać sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
343kcal 1 445kJ |
Tłuszcz, w tym: | 4,6g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6g |
Węglowodany, w tym: | 45g |
- cukry | 11g |
Błonnik | 17g |
Białko | 22g |
Sól | 0,06g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia
Turcja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!