Czekolada gianduja z kawałkami piernika i karmelu BIO 100g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Czekolada gianduja z kawałkami piernika i karmelu BIO 100g
Gianduja powstała w XIX wieku, gdy Napoleon Bonaparte ograniczył brytyjskie dostawy do portów pod francuską kontrolą.
Czekolada ta spisze się jako popołudniowe łakocie, które zjednoczą całą rodzinę. Tabliczka czekolady to znakomity pretekst do nawet krótkiej rozmowy z bliskimi. Ponadto zapewniamy, że raczej ciężko będzie się oderwać od stołu, nim cała tabliczka nie zniknie!
Składniki
cukier trzcinowy nierafinowany*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 17 %, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, pierniki* 9 % (mąka z PSZENICY ORKISZ*, nierafinowany cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, karmelowy syrop cukrowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy*), chrupki cynamonowe* 4,5 % (cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop glukozowy*, tłuszcz MLECZNY*, cynamon*, sól morska), pełne MLEKO w proszku*, przyprawa do piernika*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa: minimum 32 %.
Alergeny
Może zawierać inne orzechy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
544kcal 2 278kJ |
Tłuszcz, w tym: | 33g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 15g |
Węglowodany, w tym: | 53g |
- cukry | 43g |
Błonnik | 0g |
Białko | 6,4g |
Sól | 0,07g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać z dala od ciepła.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


