Deser kokosowy panna cotta w proszku wegański bezglutenowy BIO 46g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Deser kokosowy panna cotta w proszku wegański bezglutenowy BIO 46g
Mieszanka w proszku - baza do tworzenia tradycyjnego deseru Panna Cotta; która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.
Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 110 g.
Składniki
43 % napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), nierafinowany cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, substancja żelująca: agar*; 1,5 % wanilia Bourbon*, sok z cytryny w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwagi
Konsystencja zmienia się w zależności od rodzaju napoju kokosowego, kremu do gotowania i napoju roślinnego.
Sposób użycia
Do przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego (400 ml)
ALTERNATYWA: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego
lub 200 ml śmietanki z 200 ml mleka.
1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.
3. Umieść panna cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na conajmniej 3 godziny.
Wskazówka: Poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj sosem deserowym Biovegan, świeżymi owocami i podaj.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
211kcal 875kJ |
Tłuszcz, w tym: | 19g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 17g |
Węglowodany, w tym: | 8,9g |
- cukry | 5,7g |
Błonnik | <0,5g |
Białko | 1,8g |
Sól | 0,07g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!