Miód Manuka MGO 400+ 500g
Opis
Miód Manuka MGO 400+ 500g
Miody Manuka powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te są jednorodne, ich wytwarzanie pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka. Powinny się one charakteryzować takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu, obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym methylglyoxalu (MGO?).
Oferowany przez nas miód Manuka zawiera MGO w ilości powyżej 400 mg/1 kg. Warto wspomnieć, dla porównania, że w innych miodach poziom MGO nie przekracza 10 mg/1 kg. Składnik ten posiada silne właściwości bakteriobójcze.
Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań.
W październiku 2018 roku firma Propharma (dystrybutor Miodu Manuka w Polsce) po raz kolejny na własną rękę zleciła badania zawartości methylglyoxalu (MGO) w swoich miodach. W niezależnym laboratorium, podobnie jak w 2016 roku, potwierdzono, że ilość methylglyoxalu w słoiczku jest znacznie wyższa niż podaje producent na opakowaniu. Różnice między deklarowaną, a faktyczną zawartością MGO okazały się wysokie na plus.
Tabela przedstawiająca wyniki badań zawartości methylglyoxalu przeprowadzonych w 2018 roku:
Gwarantowana zawartość MGO™ |
Rzeczywista zawartość MGO™ |
100+ |
179,7 mg/kg |
250+ |
381,8 mg/kg |
400+ |
608,1 mg/kg |
550+ |
770,5 mg/kg |
Składniki:
100% miód z krzewu Manuka.
Sposób użycia:
Produkt najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
Wartość energetyczna | 334,4 kcal / 1 400 kJ | 50,2 kcal / 210 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g | 0 g |
- kwasy nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 82,1 g | 12,3 g |
- cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >40 mg | >6 mg |
*porcja dzienna 15 g (3 łyżeczki). W słoiku znajdują się około 33 porcje
Kraj pochodzenia:
Nowa Zelandia
Opinie o produkcie (8)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Marta KALAMARZ
,Miód Mauka to wyjątkowo dobry produkt.Podajemy go dziecku dla wzmocnienia odporności oraz złagodzenia objawów refluksu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów.
Malwina
,Miód Manuka piję codziennie rano,nie choruje poprawiła się moja odporność oraz ogólny stan zdrowia. Polecam wszystkim na zdrowie.
Agnieszka J****c
,Polecam codziennie na czczo. Zdrowie najważniejsze!
Ang
,Bardzo smaczny miód, który wspomaga odporność. Polecam.
Ewa Gruza-B*****s
,Miód manuka spożywam od kilku- dni 3 łyżeczki codziennie rano na czczo, jest smaczny i w smaku trochę różni się od miodów, z którymi dotychczas miałam styczność, jednak na razie nie odczuwam żadnej różnicy z 'przed' i 'po'. Być może to zbyt krótki czas, aby zauważyć zmiany w organizmie na lepsze.
Malgorzata K*****a
,Super,polecam 100%
Iwona G*****k
,Polecam wszystkim w czasie rekonwalescencji ale także w czasie jesiennym na wzmocnienie.
Krystyna S****k
,Miód wspaniały, gęsty ***. A tak na poważnie, zażywam po przebytym półpaścu, po kuracji antybiotykowej. Polecam na wzmocnienie organizmu.