Miód Manuka MGO 400+ 500g

Opis
Miód Manuka MGO 400+ 500g
Miody Manuka powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te są jednorodne, ich wytwarzanie pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka. Powinny się one charakteryzować takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu, obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym methylglyoxalu (MGO?).
Oferowany przez nas miód Manuka zawiera MGO w ilości powyżej 400 mg/1 kg. Warto wspomnieć, dla porównania, że w innych miodach poziom MGO nie przekracza 10 mg/1 kg. Składnik ten posiada silne właściwości bakteriobójcze.
Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań.
W październiku 2018 roku firma Propharma (dystrybutor Miodu Manuka w Polsce) po raz kolejny na własną rękę zleciła badania zawartości methylglyoxalu (MGO) w swoich miodach. W niezależnym laboratorium, podobnie jak w 2016 roku, potwierdzono, że ilość methylglyoxalu w słoiczku jest znacznie wyższa niż podaje producent na opakowaniu. Różnice między deklarowaną, a faktyczną zawartością MGO okazały się wysokie na plus.
Tabela przedstawiająca wyniki badań zawartości methylglyoxalu przeprowadzonych w 2018 roku:
Gwarantowana zawartość MGO™ |
Rzeczywista zawartość MGO™ |
100+ |
179,7 mg/kg |
250+ |
381,8 mg/kg |
400+ |
608,1 mg/kg |
550+ |
770,5 mg/kg |
Składniki:
100% miód z krzewu Manuka.
Sposób użycia:
Produkt najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
Wartość energetyczna | 334,4 kcal / 1 400 kJ | 50,2 kcal / 210 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g | 0 g |
- kwasy nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 82,1 g | 12,3 g |
- cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >40 mg | >6 mg |
*porcja dzienna 15 g (3 łyżeczki). W słoiku znajdują się około 33 porcje
Kraj pochodzenia:
Nowa Zelandia
Opinie o produkcie (8)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!









Marta KALAMARZ
,Miód Mauka to wyjątkowo dobry produkt.Podajemy go dziecku dla wzmocnienia odporności oraz złagodzenia objawów refluksu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów.
Malwina
,Miód Manuka piję codziennie rano,nie choruje poprawiła się moja odporność oraz ogólny stan zdrowia. Polecam wszystkim na zdrowie.
Agnieszka
,Polecam codziennie na czczo. Zdrowie najważniejsze!
Ang
,Bardzo smaczny miód, który wspomaga odporność. Polecam.
Ewa
,Miód manuka spożywam od kilku- dni 3 łyżeczki codziennie rano na czczo, jest smaczny i w smaku trochę różni się od miodów, z którymi dotychczas miałam styczność, jednak na razie nie odczuwam żadnej różnicy z 'przed' i 'po'. Być może to zbyt krótki czas, aby zauważyć zmiany w organizmie na lepsze.
Malgorzata
,Super,polecam 100%
Iwona
,Polecam wszystkim w czasie rekonwalescencji ale także w czasie jesiennym na wzmocnienie.
Krystyna
,Miód wspaniały, gęsty ***. A tak na poważnie, zażywam po przebytym półpaścu, po kuracji antybiotykowej. Polecam na wzmocnienie organizmu.