Kurczak w sosie śródziemnomorskim z kaszą bulgur i warzywami 300g
Opis
Kurczak w sosie śródziemnomorskim z kaszą bulgur i warzywami 300g
Wykorzystując najaktualniejszą wiedzę o żywieniu człowieka i jego wpływie na nasze funkcjonowanie proponujemy rozwiązania lepsze i zdrowsze. Kurczak w sosie śródziemnomorskim z kaszą bulgur i warzywami. Delikatne kawałki kurczaka z kaszą bulgur i warzywami. Wyśmienita potrawa łącząca najwyższej jakości mięso drobiowe w połączeniu ze starannie wybranymi warzywami i kaszą bulgur zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia. Sycący posiłek o niskiej zawartości tłuszczu i cukrów, pozwala na wygodną kontrolę przyjmowanych kalorii w diecie. Łatwa w przygotowaniu porcja dla 1 osoby, gotowa do spożycia po podgrzaniu. Wyłącznie z naturalnych składników.
Składniki:
Kasza bulgur 41 % (woda, PSZENICA durum), sos 28 % [woda, pomidory pelati 5 %, skrobia kukurydziana, sos sojowy (woda, SOJA, PSZENICA, sól), olej rzepakowy, przyprawy, miód, koncentrat soku jabłkowego, czosnek, sól, zioła, koncentrat soku z cytryny], filet z kurczaka 27 % (filet z piersi kurczaka, sól), warzywa 3 % (oliwki czarne, pomidory suszone).
Sposób użycia:
1. W kuchence mikrofalowej: Nakłuj folię tacki i umieść w kuchence mikrofalowej. Ustaw moc na 850 W i podgrzewaj przez 2 minuty.
2.W naczyniu z wodą: Umieść zamkniętą tackę w naczyniu z gotującą się wodą i podgrzewaj 10 minut.
3.Na patelni, w garnku: Zawartość tacki przełóż do garnka bądź na patelnię i podgrzewaj przez 10 minut mieszając.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia. Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
114kcal 476kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 15,4g |
- cukry | 2,5g |
Błonnik | 1,6g |
Białko | 8,3g |
Sól | 0,52g |
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




