Mąka kokosowa BIO 250g
Opis
Mąka kokosowa BIO 250g
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
Mąkę kokosową można używać:
- jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp.,
- jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych,
- jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli,
- w kuchni azjatyckiej i hinduskiej.
Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.
Składniki
Odtłuszczony suszony miąższ kokosowy BIO 100%
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
425kcal 1 778kJ |
Tłuszcz, w tym: | 13g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12g |
Węglowodany, w tym: | 20g |
- cukry | 17g |
Błonnik | 37g |
Białko | 20g |
Sól | 0,16g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu , szczelnie zamknięte.
Kraj producenta
Polska
Kraj pochodzenia
Sri Lanka
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Sylwia
,Nadaje wypiekom piękny smak i aromat.