Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200g
dodaj do ulubionych
Opis
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200g
Produkt nadający się do zastąpienia jajka przy sporządzaniu: jajecznicy, ciastek i innych potraw, których składnikiem są jajka.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady i soi.
Składniki
Skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, karboksymetyloceluloza; barwniki: karoteny.
Sposób użycia
10 gram zamiennika odpowiada 1 sztuce jajka.
Jest to produkt nadający się również do zastąpienia jajka przy sporządzaniu ciasteczek i innych potraw. Dodanie go w niewielkich ilościach do chleba poprawia strukturę miękiszu pieczywa.
Sposób wykonania jajecznicy
2 łyżeczki od herbaty (10 g) zamiennika wymieszać z 40 ml wody i ubić na pianę. Jest to ilość odpowiadająca 1 szt. jajka. Następnie smażyć na tłuszczu dłużej niż tradycyjną jajecznicę.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
| Wartość energetyczna w 100g produktu: | 364 kcal / 1 544 kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
| - kwasy nasycone | 0,2 g |
| Węglowodany, w tym: | 88 g |
| - cukry | 0,7 g |
| Błonnik | 1,7 g |
| Białko | 0,3 g |
| Sól | 0,43 g |
| Fenyloalanina | 9 mg |
Kraj produkcji
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Klaudia S...
,Przy nietolerancji jajek idealnie sprawdza mi się w zamienniku, np. do ciasta naleśnikowego lub wypieków.
Katarzyna
,Póki co wypróbowane na naleśnikach i cieście drożdżowym. Konsystencja ,, jajko " podobna, piękny żółty kolor, polecam.
Narcyz
,Super produkt. Gorąco polecam.