Mąka kukurydziana BIO 400g
Opis
Mąka kukurydziana BIO 400g
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne. Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli.
Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Składniki:
100% mąka kukurydziana*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 385 kcal / 1 629 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,9 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 77 g |
- cukry | 0,6 g |
Białko | 9,9 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj pochodzenia:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Klaudia P****i
,Jest ok.