Mąka z lnu złota pełnotłusta bezglutenowa BIO 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mąka z lnu złota pełnotłusta bezglutenowa BIO 500g
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskiej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.
Składniki
prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)
Sposób użycia
Przepis na lniane chipsy keto:
Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki
Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie
Otrzymane chipsy zawierają:
- 45 % tłuszczu
- 25 % błonnika
- 18 % białka
- i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
497kcal 2 087kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 38,4g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3g |
| Węglowodany, w tym: | 0,9g |
| - cukry | 0,5g |
| Błonnik | 30,1g |
| Białko | 22,6g |
| Sól | 0,14g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również: