Makaron kukurydziano - ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO 250g
Opis
Makaron kukurydziano - ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO 250g
Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
Składniki
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać soję
Sposób użycia
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
351kcal 1 489kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 2g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
| Węglowodany, w tym: | 75g |
| - cukry | 2,8g |
| Błonnik | 2,2g |
| Białko | 6,8g |
| Sól | 0,005g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również: