Makaron udon shirataki konjac bezglutenowy 200g
Opis
Makaron udon shirataki konjac bezglutenowy 200g
Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.
Sposób użycia
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
8kcal 33kJ |
Tłuszcz, w tym: | <0,1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany, w tym: | 1,1g |
- cukry | <0,2g |
Błonnik | 1,8g |
Białko | <0,3g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




