Makaron z soczewicy czerwonej warkocz 250g
Opis
Makaron z soczewicy czerwonej warkocz 250g
Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.
Składniki
100 % mąka z soczewicy czerwonej.
Alergeny
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.
Sposób użycia
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
348kcal 1 477kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany, w tym: | 56g |
- cukry | 5,1g |
Błonnik | 5,8g |
Białko | 26g |
Sól | 0,01g |
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
Błonnik: 4,0 g
Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
Mangan: 0,47 mg (24 %)**
Miedź: 0,43 mg (43 %)**
Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
Tiamina: 0,18 mg (16 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Kraj producenta
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





