Mehl Farine - bezglutenowa mąka uniwersalna 1kg
Opis
Mehl Farine - bezglutenowa mąka uniwersalna 1kg
Uniwersalna bezglutenowa mąka, którą można wykorzystać do wykonania omletów, klusek ziemniaczanych, makaronu, beszamelu, a także do zagęszczania zup, sosów i panierowania mięsa.
Produkt nie zawiera glutenu, pszenicy, laktozy, mleka i jaj.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, dekstroza.
Sposób przygotowania:
Przepis na pyzy ziemniaczane:
Składniki: 1 kg mącznych ziemniaków, 3 żółtka, ok. 150 g mąki Mehl Farine, 50 g masła, sól, gałka muszkatołowa.
Sposób wykonania: Obrane ziemniaki ugotować na miękko i odstawić do wystygnięcia. Następnie przecisnąć je przez praskę, połączyć z żółtkami i roztopionym masłem. Dodać mąkę, przyprawić i ugnieść do uzyskania jednolitej masy. Nawilżyć ręce i uformować pyzy. Zagotować osoloną wodę, zmniejszyć temperaturę i włożyć przygotowane pyzy. Odczekać, aż samoistnie wypłyną na powierzchnię, wyłowić i gotowe.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 344 kcal / 1 459 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,5 g |
- kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 82 g |
- cukry | 1,7 g |
Błonnik | 4,7 g |
Białko | 1,0 g |
Sól | 0,01 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Kraj produkcji:
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (8)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


izabela
,Świetna mąką. Naleśniki wychodzą idealne. Polecam!
Sylwia
,Mąka, która zawsze musi być w mojej kuchni. Idealna choćby do ciasta jogurtowego. Mam jednak wrażenie, że na przestrzeni ostatnich miesięcy zmieniony została skład ilościowo, przeważa mąka ryżowa, a w poprzednich wersjach mąka bardziej przypominała konsystencją mąkę pszenną.
Mariola
,Bardzo dobra mąka.
Janusz A...
,Mąka jakościowo - świetna godna polecenia
Janusz
,Jakość produktu bardzo dobra.Polecam do stosowania dla wszystkich i do wszystkiego gdzie potrzebna jest mąka :-)
Nicoletta K...
,Używam tej mąki od lat. Bardzo dobrze sprawdza się sama, a w przypadku wymieszania jej z innymi mąkami dodaje ciastu elastyczności. Jej smak i konsystencja ma podobny efekt do mąki pszennej. Dodatkowo nie zawiera laktozy, co jest dla mnie ogromnym plusem!
Ewelina
,Świetna, mój ulubiony miks uniwersalny
Monika
,Z tej mąki zrobisz nie tylko makaron i pierogi , nadaje się również do klusków a nawet ciast