Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
Opis
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na pierogi
Składniki
mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób użycia
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
220kcal 814kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany, w tym: | 44g |
- cukry | 1,1g |
Błonnik | 1,7g |
Białko | 2,4g |
Sól | 0,5g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


