Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej 250g
Opis
Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej 250g
Składniki
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny: orzechy
Uwagi
Produkt bezglutenowy
Sposób użycia
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 stopni Celsjusza).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 stopni Celsjusza.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
328kcal 1 372kJ |
Tłuszcz, w tym: | 6,9g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1g |
Węglowodany, w tym: | 61g |
- cukry | 3,3g |
Błonnik | 2,8g |
Białko | 3,7g |
Sól | 1,4g |
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Wioleta M...
,Pizza jest dość gumowa po upieczeniu. Dzieciom smakowała i proszą aby znów zrobić.
Barbara Rebisz Drewniak
,❤️❤️❤️
Dorota
,Wiele razy robiłam jest smaczny