Pasta z cukinii i ciecierzycy z curry bezglutenowa 180g
Opis
Pasta z cukinii i ciecierzycy z curry bezglutenowa 180g
Nasza pasta z cukinii i ciecierzycy z curry może z powodzeniem rozszerzyć warzywną dietę. Jeśli nie rezygnujemy z wędlin na rzecz warzyw warto dodać ją do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin.
Pastę produkujemy z cukinii parowanych w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. W połączeniu z ugotowaną ciecierzycą otrzymujemy przyjemną konsystencję. O smaku decydują przyprawy m.in. curry i czosnek. Warto podkreślić, że do naszej pasty nie dodaliśmy cukru.
Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki
cukinia (52 %), ciecierzyca (35 %), cebula, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, pieprz czarny mielony, curry mielone (0,12 %), kolendra mielona.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
94kcal 395kJ |
Tłuszcz, w tym: | 4,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
Węglowodany, w tym: | 9,6g |
- cukry | 2,4g |
Błonnik | 0g |
Białko | 4,5g |
Sól | 0,85g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




