Popcorn z niebieskiej kukurydzy z masłem shea i solą do przygotowania w mikrofalówce bezglutenowy BIO 100g
Opis
Popcorn z niebieskiej kukurydzy z masłem shea i solą do przygotowania w mikrofalówce bezglutenowy BIO 100g
Składniki
ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwagi
W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej. Ostożnie: produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przekątnej za rogi.
Sposób użycia
Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
482kcal 2 011kJ |
Tłuszcz, w tym: | 25,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 10,48g |
Węglowodany, w tym: | 48,7g |
- cukry | 0,47g |
Błonnik | 12,5g |
Białko | 8,4g |
Sól | 0,785g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





