Bezglutenowy makaron al dente Penne 250g
Wysyłka w:
24 godziny
Darmowa dostawa już od 250zł
Opis
Bezglutenowy makaron al dente Penne 250g
Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Ze względu na swój kształt makaron doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sosów.
Składniki:
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę. Wrzącą wodę lekko posól, dodaj trochę oleju i wrzuć makaron. Gotuj przez 12-13 minut, a następnie odcedź makaron i przepłucz zimną wodą.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 353 kcal / 1 499 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,5 g |
- kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 80 g |
- cukry | 1,4 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 0,02 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
bez glutenu
Opinie o produkcie (6)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Bezglutenowy makaron Fusilli 250g
14,16 zł
Bezglutenowy makaron Spaghetti 250g
18,57 zł
Bezglutenowy chleb tostowy 300g
16,37 zł
Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g
Bezglutenowa mąka ryżowa 500g
15,21 zł
Dominika Sadlik
,Super makaron, nie skleja się, w smaku nie odbiega od glutenowego ☺️
Anna B*****a
,Produkt kukurydziany bez dodatków
Dobry i smaczny
MONIKA B*****K
,Super i smaczny makaron
Katarzyna M...
,Mała pojemność, dobry produkt
Barbara D...
,Makaron po ugotwaniu jest taki "mazisty". Raczej już go nie kupię.