Soczewica żółta BIO 500g
Opis
Soczewica żółta BIO 500g
Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Składniki:
soczewica żółta* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 459 kcal / 1932 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,4 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 73 g |
- cukry | 2 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0,02 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!










Małgorzata S...
,smaczne ziarna idealne do sałatek i obiadów