Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1kg
Opis
Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1kg
Ekologiczne ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim. Ciecierzyca charakteryzuje się delikatnym orzechowym smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
100% ciecierzyca*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 343 kcal / 1 445 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 4,6 g |
- kwasy nasycone | 0,6 g |
Węglowodany, w tym: | 45 g |
- cukry | 11 g |
Błonnik | 17 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,06 g |
Kraj produkcji:
Turcja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (7)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Iwona Wojtanowska
,moja ulubiona ekologiczna ciecierzyca
Anna
,Świetny dodatek do fit gołąbków, bardzo dobry w smaku
Kasia
,Jedna z lepszych ciecierzyc na rynku
Iwona W****a
,najlepsza jakość
Krystyna T****a
,Super jakość
Marysia
,Smaczna, nie mam zastrzeżeń. Idealna na hummus, łatwo się gotuje po namoczeniu.
Marlena G...
,Dobra, bo ekologiczna! Polecam