Sos curry indian madras bezglutenowy BIO 350g
Opis
Sos curry indian madras bezglutenowy BIO 350g
Curry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
Składniki
woda, pasta pomidorowa*, cebula*, marchew*, pasta curry z Madrasu* 7% (skoncentrowana pasta pomidorowa*, cebula*, olej słonecznikowy*, imbir*, woda, curry* 0,6 % (kolendra*, koper włoski*, kminek*, kurkuma*, cynamon*, kozieradka*, liście curry* 0,02 %, papryka cayenne*, pieprz czarny*, mielony liść laurowy*, goździki*), sól morska, cukier kokosowy*, ocet*, czosnek*, krem kokosowy*, tamaryndowiec*), olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa* , sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Alergeny
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
96kcal 406kJ |
Tłuszcz, w tym: | 5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g |
Węglowodany, w tym: | 11g |
- cukry | 7,8g |
Błonnik | 1,5g |
Białko | 1,6g |
Sól | 1,5g |
Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Kraj producenta
Holandia
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!