Sos curry indian tikka masala bezglutenowy BIO 350g
Opis
Sos curry indian tikka masala bezglutenowy BIO 350g
Tikka masala to pyszny wegański sos curry o indyjskich korzeniach. Łagodne i lekko słodkie curry na bazie ekologicznych pomidorów, dużej ilości warzyw, ziół i przypraw. I nerkowce, bo dzięki temu curry jest pełniejsze i bardziej kremowe. Można tu skosztować autentycznych smaków kuchni indyjskiej.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
Składniki
30 % skoncentrowana pasta pomidorowa*, woda, marchew*, cebula*, 6 % ORZECHY NERKOWCA*, olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, curry* (kolendra*, czosnek*, imbir*, kurkuma*, słodka papryka*, kozieradka* 0,03 %, kardamon*, mielona GORCZYCA*, cynamon*, anyż*, pieprz cayenne*, kminek*), sól morska, cytryna*, tamaryndowiec*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Alergeny
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SELER i soję.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
127kcal 530kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1g |
Węglowodany, w tym: | 10g |
- cukry | 8,1g |
Błonnik | 2,1g |
Białko | 2,7g |
Sól | 1,5g |
Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Kraj producenta
Holandia
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




