Tortilla bezglutenowa (3x60g) 180g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.

Opis
Tortilla bezglutenowa (3x60g) 180g
Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik.
Gotowe ciasto na tortille w formie już ukształtowanych placków to ułatwienie dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę, ale nie ma czasu na przygotowywanie skomplikowanych, pracochłonnych posiłków. Sposobów na to, jak zrobić tortille z gotowych placków, jest kilka - można opiekać je na rozgrzanej patelni beztłuszczowej przez ok. minutę na każdej stronie, grillować w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund lub zawinąć z farszem i upiec w piekarniku. Prostota przygotowania sprawia, że jest to świetna opcja na szybki obiad lub jako przystawka z tortilli dla niespodziewanych gości.
Pomysłów na to, co zrobić z tortilli, jest tyle, ile kucharzy. Przekąski z tortilli są wygodne do jedzenia, więc dobrze sprawdzą się jako drugie śniadanie - wystarczy posmarować placki dobrze doprawionym serkiem ziołowym, by uzyskać rollsy z tortilli, które następnie można pokroić na małe kawałki. Z kolei na ciepło przygotujemy tortille na imprezę ze startym serem żółtym, szynką i kukurydzą.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki
skrobia (kukurydziana, z tapioki, ryżowa, ziemniaczana), woda, mąka (kukurydziana, ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego, z zielonego groszku), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; olej roślinny (słonecznikowy), błonnik (inulina, ziemniaczany, z zielonego groszku, ryżowy, z siemienia lnianego), substancja zagęszczająca: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; sól, białko ryżowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa; glukoza, substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromaty.
Sposób użycia
Podgrzać na patelni bez użycia tłuszczu z każdej strony (po ok. 60 sec) . Podawać z dodatkami według uznania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
327kcal 1 379kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8,6g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1g |
Węglowodany, w tym: | 58g |
- cukry | 0,9g |
Błonnik | 4,3g |
Białko | 2g |
Sól | 1,3g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






Aleksandra P...
,Idealne wrapy do domowych kebabów bez glutenu.