Bezglutenowa babka jajowata mielona łuska ciemna premium (Psyllium husk) 300g
Opis
Bezglutenowa babka jajowata mielona łuska ciemna premium (Psyllium husk) 300g
Babka jajowata to doskonały dodatek do codziennej diety, zwłaszcza dla osób dbających o zdrowie układu pokarmowego i właściwą wagę. Łuski tej rośliny są niezwykle bogate w błonnik, który pomaga regulować przemianę materii, wspiera perystaltykę jelit i przyczynia się do dłuższego uczucia sytości, co jest kluczowe w kontrolowaniu masy ciała.
Łuska którą oferujemy jest najwyższej jakości, ma doskonałe właściwości wiążące i nadaje wypiekom niepowtarzalnej konsystencj. Drobno mielona.
Łuska babki jajowatej - zastosowanie w kuchni
W kuchni, babka jajowata ciemna znajduje zastosowanie przede wszystkim jako zagęstnik do zup i sosów, dodatek do smoothie, jogurtów, owsianek czy domowych wypieków, co dodatkowo wzbogaca ich wartość odżywczą.
Jest też popularnym składnikiem w przepisach na pieczywo – przede wszystkim pieczywo bezglutenowe – gdzie pełni rolę naturalnego spoiwa poprawiającego konsystencję wypieków. Dzięki swoim właściwościom wiążącym doskonale sprawdza się jako substytut jaj w wegańskich przepisach.
Jej delikatny, neutralny smak sprawia, że można ją łatwo wkomponować w różnorodne dania nie zaburzając ich pierwotnego aromatu. Wybierając babkę jajowatą zyskujesz produkt, który nie tylko ułatwi przygotowanie zdrowych posiłków, ale także pomoże Ci zadbać o prawidłową pracę układu trawiennego i ogólne dobre samopoczucie.
Składniki
łuska babki jajowatej 100%
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
259kcal 1 060kJ |
Tłuszcz, w tym: | 5,9g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
Węglowodany, w tym: | 0,6g |
- cukry | 0,3g |
Błonnik | 67g |
Białko | 12g |
Sól | 0,02g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



