Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g
Opis
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
Składniki
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ, łubin
Sposób użycia
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
347kcal 1 469kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany, w tym: | 71g |
- cukry | 0,8g |
Błonnik | 5,4g |
Białko | 6,6g |
Sól | 1,9g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





