Bezglutenowa mąka z sorgo BIO 450g
Opis
Bezglutenowa mąka z sorgo BIO 450g
Bezglutenowa mąka z sorgo charakteryzuje się delikatnym smakiem i gładką strukturą. Posiada wiele zastosowań. Można ją wykorzystać do wypieków, panierowania czy zagęszczania potraw.
Składniki:
100% mąka z sorgo drobno mielona*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze do 25?C i wilgotności względnej najwyżej 75%.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 358 kcal / 1 516 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,1 g |
- kwasy nasycone | 2,7 g |
Węglowodany, w tym: | 70 g |
- cukry | 2,5 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,4 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać seler, orzechy i sezam.
Kraj producenta:
Czechy
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
bez glutenu
Opinie o produkcie (7)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Mąka z tapioki 1kg
16,92 zł

Bezglutenowa mąka ryżowa 500g
13,69 zł

Płatki owsiane bezglutenowe BIO 1kg

Proszek do pieczenia BIO 12g
1,59 zł
Wojciech
,Zacząłem ją stosować do domowego wypieku chleba (dodaję do gryczanej). Ciasto fantastycznie wyrasta a upieczony chleb jest wilgotny i sprężysty. Jestem bardzo zadowoloy!
Marta
,chleb z dodatkiem tej mąki (+ gryczana) po raz pierwszy wyszedł mi idealny. Tą mąkę mam zawsze w kuchni.
Klient sklepu
,Super
Aleksandra R...
,Mąka jak na razie sprawdza mi się świetnie. Jako dodatek do pieczenia chleba jak i ciastek. Dobrze się sprawdza również do panierowania.
Kamila
,Do chleba idealna
Barbara D...
,Polecam do różnych wypieków i placków bezglutenowych.
Sylwia
,Świetna do wypieków.