Bezglutenowa tapioka (skrobia z manioku) BIO 800g
Opis
Bezglutenowa tapioka (skrobia z manioku) BIO 800g
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Składniki:
tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 0,02 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g,
w tym cukry - 3,4 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (6)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Marta B...
,ta mąka + kukurydziana bezglutenowa idealna na bezglutenowy biszkopt- wychodzi zawsze!!!
Aleksandra R...
,Mąka jak na razie super się sprawdziła przy pieczeniu ciasteczek i chleba. Ale sprawdza się także jako dodatek do budyniu, zup czy sosów
Aneta
,Dzięki tej tapioce moje naleśniki są smaczniejsze i bardziej sprężyste niż z mąki pszennej. Tapioka bardzo dobrze wpływa na jelita, polecam.
Kamila
,Super ulepszenie wypieków.
Ewelina
,Moja ulubiona skrobia z tapioki, spoko stosunek jakości do ceny.
Monika
,