Bezglutenowa mąka ryżowa 500g

Wysyłka w: 1-4 dni roboczych Darmowa wysyłka już od wartości koszyka 150 zł
Cena: 4,99 zł 4.99 PLN
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Rabat dla nowych klientów: 10% rabatu na pierwsze zakupy dla zarejestrowanych klientów.
Ocena: 4.6 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: 4DF3-275EB, 480

Opis

Bezglutenowa mąka ryżowa 500g

Powstaje ona ze zmielenia ziaren ryżu. Mąka ryżowa sprawdza się w diecie lekkostrawnej, nie wywołuje uczuleń. Jest to jedna z najpopularniejszych mąk bezglutenowych. Stanowi ona bogate źródło soli mineralnych, fosforu, błonnika, witamin z grupy B, witaminy PP, cynku, wapnia, żelaza, sodu, manganu i magnezu.

Mąka ryżowa może być stosowana jako zamiennik mąki pszennej. Doskonale nadaje się do ciast, naleśników, wypieku pieczywa, placków, jak również do zagęszczania zup i sosów. Ponieważ nie zawiera glutenu, który jest swoistym spoiwem, do wypieków przygotowywanych na bazie tego produktu należy dodać większą liczbę jajek lub ich zamiennika.

Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.

Składniki:

100% mąka ryżowa.

Sposób użycia:

Produkt może być stosowany do przyrządzania każdego rodzaju wypieków, pieczywa, pierogów, naleśników oraz zagęszczania zup i sosów.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 365 kcal / 1 550 kJ
Tłuszcz, w tym: 1 g
- kwasy nasycone 0,4 g
Węglowodany, w tym: 81 g
- cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 8 g
Sól 0 g

Kraj produkcji:

Polska

Informacje dodatkowe

bez glutenu Tak

Opinie o produkcie (0)

Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
do góry
Pokaż pełną wersję strony