Bezglutenowa mieszanka chleba z orzechami włoskimi 500g
Opis
Bezglutenowa mieszanka chleba z orzechami włoskimi 500g
Składniki
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Alergeny
Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Uwagi
Produkt bezglutenowy
Sposób użycia
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
365kcal 1 528kJ |
Tłuszcz, w tym: | 17g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8g |
Węglowodany, w tym: | 39g |
- cukry | 2,1g |
Błonnik | 17g |
Białko | 12g |
Sól | 1,7g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

