Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni 500g
Opis
Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb z pestkami dyni.
Składniki
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Sposób przygotowania
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 373 kcal / 1 559 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 15 g |
- kwasy nasycone | 2,4 g |
Węglowodany, w tym: | 39 g |
- cukry | 1,7 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 16 g |
Sól | 1,7 g |
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Joanna
,Super Mieszanka. Szybko się robi a chleb smakuje wysmienicie