Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną 500g
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb z żurawiną. Mieszanka zawiera dwa rodzaje mąki: owsianą bezglutenową oraz mąkę teff, które są źródłem tak cennego błonnika.
Produkt odpowiedni dla Wegan.
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, suszona żurawina 10% (suszona żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 357 kcal / 1 492 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 11 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany, w tym: | 50 g |
- cukry | 8,4 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,9 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Agata K...
,najlepszy bezglutenowy chleb i zawsze wychodzi!
magdalena s****k
,Smakowity chlebek
Wiesława R*****k
,Bardzo dobra mieszanka, z czego wychodzi dobry chleb.