Bezglutenowy makaron Filini (nitka cienka) 250g
Opis
Bezglutenowy makaron Filini (nitka cienka) 250g
Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Makaron ma grubość 1,1 mm?, więc doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, np.: rosołu.
Składniki:
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę. Wrzącą wodę lekko posól, dodaj trochę oleju i wrzuć makaron. Gotuj przez 6-7 minut, a następnie odcedź makaron i przepłucz zimną wodą.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 353 kcal / 1 499 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,5 g |
- kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 80 g |
- cukry | 1,4 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 0,02 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
bez glutenu
Opinie o produkcie (7)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Bezglutenowy makaron Fusilli 250g
12,59 zł
Izabela
,makaron po ugotowaniu ciapa. Są dużo lepsze składem i tym jakie są po ugotowaniu na rynku. Nie polecam.
Anna | StraganZdrowia.pl
,Pani Izabelo dziękujemy za komentarz. Wiemy, że ugotowanie makaronu bezglutenowego nie jest łatwe. Napisaliśmy już do Pani maila z prośbą o polecenie swoich ulubionych i sprawdzonych makaronów bezglutenowych być może pojawią się one w naszym asortymencie.
Dobra jakosc polecam
Elżbieta P*****a
,Bardzo dobry produkt w diecie bezglutenowej
Małgorzata S...
,Dobry makaron polecam
Karolina M...
,Dobry makaron, idealny do rosołu.
Wioleta M...
,Mój ulubiony! Polecam