Bułka tarta bezglutenowa 500g
Opis
Bułka tarta bezglutenowa 500g
Bułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
Używana jest również do posypywania form do ciasta, co zapobiega jego przywieraniu.
Poza tym jest naturalnym zagęszczaczem różnego rodzaju potraw, np. kotletów mielonych czy sosów.
Składniki
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, syrop cukru inwertowanego, psyllium, skrobia ryżowa, mąka kukurydziana, woda,olej słonecznikowy, olej rzepakowy, białko sojowe, drożdże, sól substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, guma guar; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Alergeny
Może zawierać: MLEKO, SOJĘ, JAJA, migdały, nasiona sezamu.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
424kcal 1 792kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 7,7g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
| Węglowodany, w tym: | 85g |
| - cukry | 6,7g |
| Błonnik | 4,3g |
| Białko | 1,5g |
| Sól | 1,7g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Beata
,Polecam