Bezglutenowy makaron Spaghetti 250g
Opis
Bezglutenowy makaron Spaghetti 250g
Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Makaron spaghetti to charakterystyczne, bardzo długie, dość grube nitki. Podaje się go z różnego rodzaju sosami: mięsnymi, warzywnymi, z owocami morza czy wykonanymi na bazie serów pleśniowych.
Składniki:
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę. Do wrzącej, osolonej wody wkładaj stopniowo makaron, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszaj, aby makaron nie przywarł do dna i gotuj przez 8-10 minut, a następnie odcedź makaron i przepłucz zimną wodą.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 357 kcal / 1 514 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,5 g |
- kwasy nasycone | <0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 78 g |
- cukry | <0,5 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 6,5 g |
Sól | 4,5 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




Anna B*****a
,Polecam jako spagetti