Cukier kokosowy 500g
Opis
Cukier kokosowy 500g
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Składniki:
Cukier kokosowy
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Alergeny:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 10g | %RWS w 10g |
Wartość energetyczna | 1598 kJ/382 kcal | 160 kJ/38 kcal | 2% |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
Węglowodany, w tym: | 93,4 g | 9,34 g | 4% |
- cukry | 91,5 g | 9,15 g | 10% |
Błonnik | 1,9 g | 0,19 g | - |
Białko | 1,1 g | 0,11 g | <1% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Alicja Solecka
,Polecam
Małgorzata Skiba
,Pierwszy raz u mnie ale zupełnie inny smak polecam
Klient sklepu
,Cukier kokosowy wykorzystuję do wielu słodkich dań, głównie wypieków. Cukier dla wszystkich. Produkt bardzo dobrej jakości
Agnieszka
,Super produkt! Spokojnie można stosować do wypieków, nie ma kokosowego posmaku. Bardzo dobra alternatywa dla innych cukrów